14/05/2021 – 19/5/2021 – “Beyond” – Oddny Friestad Hassel

“Beyond” Keramiske objekter og Maleri

Oddny Friestad Hassel arbeider innenfor tegning, maleri, grafikk og keramikk. Utgangspunkt for hennes arbeider er de eksistensielle spørsmål kombinert med en interesse for materialitet. Hun er opptatt av mellommenneskelige relasjoner og bruker mellom annet et naivistisk utrykk for å studere dette.

“Beyond”
Er opptatt av de lange linjene fra vår opprinnelse og videre til det som kommer etter oss. Vårt fremtidsscenarie er ikke veldig lovende slik kunstneren ser det. Det kan trigge frykt, likegyldighet og avmakt, og en følelse av at ingenting vi gjør, hjelper. Men det kan også vekke nysgjerrighet og undring, og det er dette kunstneren fokuserer på i denne utstllingen. Kanskje det er bra for kloden å få en periode uten oss?

Hvilke livsformer kan eventuelt komme etter oss? Hvordan vil verden se ut? Kommer vi til å bosette oss andre steder i verdensrommet? Jeg har lekt fritt rundt disse tankene, og skapt keramiske objekter som kanskje kan passe inn i dette nye som kan komme.
Samtidig stiller jeg spørsmål rundt vår tid. Kan vi klare den massive endringen det kreves av oss for at våre etterkommere kan ha et godt liv her? Hvordan vil en eventuell overgang se ut? Maleriene antyder ulike faser fra jordens opprinnelse til ukjent framtid.
Og noe mystisk har skjedd her…..
Denne utstillingen har spørsmål heller enn svar, og gjennom maleriene og objektene inviteres betrakteren selv å reflektere over egen plass i verden, og det ukjente som skal komme etter oss.

Åpningstider:
Fredag 14 . mai 2021 – klokken 18.30 til 21.00
Lørdag 15. mai 2021 – klokken 12.00 til 16.00
Søndag 16. mai 2021 – klokken 12.00 til 16.00
Tirsdag 18. mai 2021 – klokken 12.00 til 16.00
Onsdag 19. mai 2021 – klokken 12.00 til 16.00

Velkommen!

Salongen følger til enhver tid gjeldene smittevernsregler. Endringer i smittevernsregler kan forekomme underveis. Salongen gjennomfører smittevernsregistrering. Håndsprit og munnbind er tilgjengelig for publikum.

Salongen er støttet av Stavanger Kommune, Stavanger Fylkeskommune og Norske Kunsthåndverkere.