20/10/2023 – 22/10/2023 – Emil Grødeland – “Byller: Utholdenhet gjennom en syklus av vansker”

Salongen inviterer til utstillingen “Byller: Utholdenhet gjennom en syklus av vansker” av Emil Grødeland 

UTSTILLINGSÅPNING : Fredag 20.oktober 2023 kl 19-21

I “Byller: Utholdenhet gjennom en syklus av vansker” ønsker jeg å uttrykke den kampen mange av oss opplever med kroppene våre, mentalt og fysisk. Enten du er rammet av mental sykdom, eller at kroppen rett og slett ikke lar deg gjøre hva du ønsker, så har jeg skapt disse “byllene” for å legemliggjøre disse frustrasjonene.

Hver person har sin egen, unike, indre kamp inne i seg selv, akkurat som hvert av maleriene i prosjektet viser forskjellige situasjoner laget av disse sykelige formene. De fester seg til personen og hindrer dem i å bevege seg, og til dels fungerer de nesten som korrupte puter som sluker dem. Jeg ønsker å vise frem stadier i denne kampen og bringe det som er inni oss til overflaten.

Utstillingen er støttet av Stavanger kommune, Kunstskolen i Stavanger, Trafo og Nortura 

//
Emil Grødeland er tidligere student ved Kunstskolen i Stavanger og studerer nå ved Kunstakademiet i Bergen (KMD). I sitt kunstnerskap utforsker han samspillet mellom det indre og det ytre, med en spesiell fascinasjon for ytterpunktene i menneskers mentale og kroppslige tilstander. Ekstase og angst, mennesker tynne som fyrstikker eller store som fjell, og generelt mennesker som kanskje ikke passer inn i samfunnets forventninger. Han tar utgangspunkt i refleksjoner rundt egne følelser og erfaringer for å formidle dette til omverdenen.

Øvrige åpningstider: 
Lørdag 21. oktober kl 12-16
Søndag 22. oktober kl 12-16