05/04/2024 – 28/04/2024 – Solfrid Lindblom – “Beneath our feet, within our bodies, beyond our comprehension”

Velkommen til utstillingsåpning med Solfrid Lindblom i Salongen visningsrom!

ÅPNING FREDAG 5. APRIL kl 18 – 20 

//

“Beneath our feet, within our bodies, beyond our comprehension”

I høst kom jeg over en markspist råtten sopp, og lot meg fengsle av det yrende livet jeg så i og på den. En hel verden fantes inni denne ene lille soppen, for ikke å snakke om kvadratmeter av mycel-nettverk som befant seg under bakken, ute av syne. Kroppene våre er vertskap for like mye liv som dette fruktlegemet av en sopp. Sopp finnes overalt – på maten vår, under bakken, inne i organene våre, og til og med i skyene. “Beneath our feet, within our bodies, beyond our comprehension” er en installasjon med kulltegninger og garn flettet sammen til et helhetlig nettverk, en symbiose mellom materialene som sammen blir mer enn summen av disse.

Vi mennesker er uløselig knyttet sammen med jordsmonnet og det intrikate mangfoldet av liv som utgjør det. Disse organismene ser ikke ut som oss, oppfører seg ikke som oss, og har heller ikke hjerne. Følgelig blir de tradisjonelt plassert nederst på rangstigen og blir oftest sett på som en passiv kulisse for dyreriket, til tross for at det er et komplekst nettverk som på mange måter overgår dyreriket og det menneskelige samfunnet. Historien har vist hvor brutale mennesker kan være overfor det som er annerledes. Det ukjente, det som er ulikt og det vi ikke forstår blir ofte undertrykt, utnyttet, utsatt for vold, eller ignorert. Hva skal til for at vi klarer å se verdi i det vi ikke forstår?

//

Solfrid Lindblom (født 1998) er utdannet ved Kunstakademiet i Tromsø og Einar Granum Kunstfagskole i Oslo. Hun har blant annet stilt ut på Agder Kunstsenter (Kristiansand), Small Projects (Tromsø) og har for tiden et utendørs verk på bylivsgate Grønland, støttet av Oslo Kommune. Lindblom jobber hovedsakelig med kulltegning, ofte i kombinasjon med andre uttrykksformer. Hennes kunstnerskap utforsker verdiperspektiver i antropocen, med fokus på den ikke-menneskelige naturen. Motivene hennes viser elementer fra planteriket og geologien i hennes nære omgivelser, gjerne det folk ellers overser eller rynker på nesen over.

https://www.solfridlindblom.com/
https://www.instagram.com/solfrid_lindblom/

Prosjektet er støttet av Cultiva Express og Trafo.

//

Åpningstider:
Lørdager kl 12-16
Søndager kl 12-16
Utstillingen står fram til 28/04/2024