04/02/2022 – 27/02/2022 – “URORU” – Agnethe Schreuder-Lindløv

Åpning fredag 4. februar kl. 1900- 2100

“Hvilken vei tok du for å komma hit?
Du kunne tatt hvilken som helst aen vei, så koffor akkurat denne?
Va det her det starta?
Hadde du tatt den andre ville historien blitt ein heilt aen. Du har tenkt på det?”

Utstillingen tar opp eksistensielle problemstillinger og ulike individuelle forsøk på å dempe indre uro. Verket undersøker og reflekterer rundt kulturens krav til selvrealisering og dens påvirkning på enkeltindividet. Tvinges samtidens mennesker til å fungere som guder i egne liv, og i så fall, hvilke strategier bruker vi til å håndtere denne ambivalente rollen? Temaet uro er gjennomgående, og retter oppmerksomheten mot bevisstheten rundt de krav vi mennesker stiller oss og den ytre påvirkningens innvirkning på våre personlige skjebner.

“Selvbevissthet oppstår, som du vet, når sjelen befinner seg på et annet sted enn i bevegelsens tyngdepunkt.”

Sitatet, hentet fra boken “On the Marionette Theatre” av Heinrich von Kleist (1810), handler om selvbevissthetens påvirkning på menneskets naturlige ynde, og kan trekkes i parallell med det som undersøkes. Selvbevisstheten tvinger oss stadig til å se på oss selv og kan – ironisk nok, føre til tap av selvet.

Agnethe Schreuder-Lindløv (f. 1978 NO) arbeider med videoinstallasjon, skulptur, maleri og fotografi. Verkene hennes tar opp tematikk knyttet til identitet og sosial fremtreden i det moderne samfunn, og reflekterer hvordan vi påvirkes av de menneskeskapte miljøene man er en del av. Med bakgrunn som skuespiller har bruk av virkemidler som illusjon, iscenesettelse og historiefortelling blitt essensielt i hennes betrakninger av hverdagsteateret og rollene vi spiller. Hun observeres den sosiale kroppens tilpasninger og begrensninger, og går bak fasaden for å undersøke menneskesinnets kompleksitet og mangefasetterte identiteter. Dette undersøkes ofte gjennom dualitet.

Agnethe er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og arbeider som kunstformidler på Stavanger Kunstmuseum. Hennes arbeider er vist ved Trøndelagsutstillingen, Tou Scene, Galleri Blunk, Galleri KiT, og nå i Salongen Visningsrom.

www.agnethelindloev.com
agnethesl@icloud.com
www.instagram.com/agnethelindloev

Åpningstider:
Fredag 4. februar 2022 klokken 1900 – 2100
Torsdager klokken 16.00 – 20.00
Lørdager/Søndager klokken 12.00 – 16.00

Utstillingen står frem til og med 27. februar 2022

Velkommen!