23/02/2022 – Jubileumskonsert i Salongen – Jian Ren & Nirina Haller

I anledning 30 års jubileet til premieren på filmen «Alle årets dager», av Alain Corneau, inviterer Salongen visningsrom og Den gjenfundne tid til konsert med stykker av Marin Marais.

Da filmen hadde premiere i 1992 mottok den César (fransk filmpris) for beste film og beste musikk, og Golden Globe i USA for beste utenlandske film i USA i 1993. «Alle årets dager» handler om komponisten Monsieur de Sainte-Colombe og hans student, Marin Marais, før Marais ble berømt og kjent som kong Ludvig den 14s sologambist. Filmen er basert på boken av Pascal Quignard, med samme tittel.

Filmen var med å re-introdusere strykeinstrumentet Viola da gamba, gambe på norsk. 

Gamba er det italienske ordet for ben, og instrumentet holdes på eller mellom bena

Til forskjell fra en cello har en gambe flere strenger (6 eller 7) og har gitarbånd som gjør det lettere å spille akkorder.

Musikerne Jian Ren og Nirina Haller vil fremføre verk av Marin Marais. 

Varighet på konserten er 45 minutter.

Program 

  • Høytlesing utdrag fra boken «Alle årets dager”
  • Les Folies d’Espagne 
  • Høytlesing utdrag fra boken «Alle årets dager”
  • Utdrag av G Dur Suite fra Bok 3 

Prelude

Caprice

Allemande La Magnifique

Double   

  • Høytlesing utdrag fra boken «Alle årets dager”
  • Le Labyrinthe

Om 

“Den gjenfundne tid” startet i 2017 som et initiativ av Nirina Haller, og blei høsten 2020 stiftet som en forening sammen med Renata Aradi. Prosjektet har som hovedmål å dele musikk med publikum og å gjenskape en intim atmosfære inspirert av «salon musical», en tradisjon hvor musikalske innslag kombineres med sosialt samvær, og som var svært populær i Frankrike på begynnelsen av 1900-tallet. “Den gjenfundne tid” ønsker å styrke en musikalsk praksis i Stavanger, spesielt ved å arrangere kammermusikkensembler som består av amatører og profesjonelle musikere. Vi støtter også unge talenter, lokale og internasjonale. Vårt musikalske program er svært variert og inkluderer alt fra barokkmusikk (med gamben) til romantikken og samtidsmusikk. 

Jian Ren er fiolinist ved Stavanger symfoniorkester (SSO, opprinnelig fra Shanghai. Han fullførte sin musikalske utdannelse i Storbritannia, med både bachelor- og mastergrad ved Royal College of Music i London. Jian Ren har vunnet en rekke priser som solist, inkludert 2. pris og publikumspris ved Mirecourt International Violin Competition, 3. pris ved Avignon International Violin Competition og Royal College of Music fiolinpris. Han begynte å spille gambe mens han studerte i London som et sideinstrument, og tok det opp igjen da han flyttet til Stavanger. 

Nirina Haller begynte 11 år gammel å spille cello på Conservatoire de Nîmes i Frankrike, og fikk Fin d’Etudes Diplomes i 1992. Nirina Haller har bodd i Stavanger med familien siden 2003 og jobber som geofysiker i oljebransjen. Hun er aktiv musiker i amatørorkesteret i Stavanger (SASO). Etter et gjensyn med filmen “Alle årets dager” i 2016, begynte hun å lære seg gambe, og spiller dette ved siden av cello.

Salongen visningsrom & atelierfellesskap er et kunstnerdrevet visningssted. Salongen startet opp høsten 2019 og har siden den gang hatt et variert utvalg utstillinger av lokale og regionale kunstnere. I tillegg har vi siden 2020 hatt et samarbeid med Nirina Haller og Den gjenfundne tid, hvor vi har invitert til konserter med klassisk musikk. Salongen er drevet av Kari Bukve, Vibeke Andersen og Camilla Løken Hill.