25/11/2022 – 27/11/2022 – Sofie Tveitnes – “cold scapes”

Salongen inviterer til utstillingen “cold scapes” av Sofie Tveitnes, 2.års student ved Kunstskolen i Stavanger.

UTSTILLINGSÅPNING 
Fredag 25.november 2022 kl 18-21

Velkommen!


——————————————-


“cold scapes”

Vi skaper omgivelsene våre samtidig som de skaper oss.
Hvilke elementer er det som bygger opp følelsen vår av natur, og hva skjer når disse elementene endres og forskyves til noe kunstig og kontrollert?

I utstillingen «cold scapes» bruker Sofie Tveitnes blant annet 3D-skannings verktøy til å transformere og dekonstruere organiske former og landskap. Med dette ønsker hun å stille
spørsmål til vår forståelse av det reelle.Ideen om det organiske versus det kunstige utfordres stadig i en tid hvor teknologi og natur er i akselererende endring, og de landskapene vi beveger oss gjennom i økende grad er digitale.

I utstillingen som vises i Salongen, blir naturens evige skiftninger fanget i ett fragmentert øyeblikk. Samtidig med at tiden stopper opp opprettes det en distanse, en fremmedgjøring. Hvordan påvirker denne fremmedgjøringen vår forståelse av hvor menneskelige inngrep
starter og naturen slutter?

Sofie Tveitnes er andre års student ved Kunstskolen i Stavanger og arbeider med møtepunktene mellom natur og kultur, organisk og kunstig, sted og ikke-sted, kunst og ikke-kunst. Hun fascineres av hierarkiene som kan oppstå i disse møtepunktene og ønsker både å trekke disse dikotomiene frem, men også bryte de ned.

Utstillingen er en del av prosjektet “Ung i Stavanger” initiert av Kunstskolen i Stavanger og er muliggjort med støtte fra Stavanger kommune.

Åpningstider:
Fredag 25. november 2022 kl. 18.00 – 20.00
Lørdag 26. november 2022 kl. 12.00 – 16.00
Søndag 27. november 2022 kl. 12.00 – 16.00