14/07/2023 – 23/07/2023 – Minneutstilling for Sanne Eikeland Nilsen – “Portraits of a mind”

Vi ønsker velkommen til en utstilling til minne om Sanne Eikeland Nilsen. Åpning 14. juli klokken 19-21.

Sanne Eikeland Nilsen (1993-2023) var en norsk kunstner og kunststudent ved Kunstakademiet i Bergen. I Mai 2023 skulle hun uteksamineres fra bachelorprogrammet, og til høsten skulle hun starte på mastergrad ved Kunstakademiet i Bergen. Hun har også tidligere studert ved Kunstskolen i Rogaland. 

Sanne arbeidet hovedsaklig med tegning, maling og keramikk, men også tekstil og tekst. Arbeidene hennes er sentrert rundt temaer knyttet til selvet i møtet med andre, sosiale forbindelser og konsekvensene av forbindelse og avvisning. Hun arbeidet mye med portretter av indre og ytre aspekter av henne selv, men også hvordan selvet kommuniserer – eller mislykkes i å kommunisere med – sine omgivelser. Derfor har utstillingen fått navnet «Portraits of a mind», etter et av hennes verk som ble stilt ut på hennes første soloutstilling, Woman Creates Very Strange Self Portraits, Calls it Art, i Salongen i 2021. 

I minneutstillingen viser vi et variert utvalg av Sannes arbeider, og tar sikte på gi et helhetlig inntrykk av hennes virke. Du kan blant annet se «You Are Ours Now (Shaking Stem)» som ble stilt ut på Bachelorutstillingen 2023: Kissing Smiley With Kind Eyes, Kunstakademiet i Bergen, «soft circle: feed the safe» som ble stilt ut på After School Special Morphogenesis, Bergen Kunsthall i 2023 og «Selvportrett som maler» som ble stilt ut på Bergen Assembly 2022, i tillegg til en rekke andre malerier, keramikk og skulpturer. 

Åpningstider:
Mandag-fredag: 17-19
Lørdag-søndag: 12-16
Utstillingen står til 23. juli