01/09/2023 – 10/09/2023 – Anne Louise Stangeland – “Lost & Found Dpt.”

Åpning: Fredag 1 september 2023 fra kl 18:00 til 20:00

Skrotnisser, forlorne sjeler og mennesker som kommer og går. Å gjenerobre det som nesten gikk tapt. Å finne seg selv på nytt.
“Det er når jeg går meg vill jeg virkelig er på vei framover.”
En ting kan bare være på ett sted om gangen. Derfor er det ikke vits å lete der den ikke befinner seg.
Verden er full av ting som allerede finnes. En flatklemt drikkeboks, en rusten kork, drivved på stranden.
For en kunstner gir det kunstnerisk frihet og et lavere materialbudsjett. Redselen for det blanke lerretet kan erstattes med historier som allerede er påbegynt. Det er bare å fortsette å dikte.

Kunstneren har latt seg inspirere av street art, pop art og Andy Warhol. Grafisk design og emballasje. Skjønnhet i hverdagen. Ting en går forbi uten å legge merke til dem.
Blanke og skinnende gjenstander blir produsert og sendt ut på markedet. Med tiden forvitrer de og går tilbake til naturen.

Anne Louise Stangeland har mellom annet bachelor i Bildkonst, fra Novia i Finland og grunnfag i allmenn litteraturvitenskap ( Bergen).
Kunstneren har hatt flere kollektivutstillinger og separat utstillinger.

For mer informasjon se linker under

https://no.wikipedia.org/wiki/Anne_Louise_Stangeland
https://www.instagram.com/anne_louise_stangeland/

Kunstnere retter også en takk til Bar Øst, Martinique, Ostehuset Øst og andre som som har samlet korker til dette prosjektet.. Resten har hun funnet på hennes mange spaserturer gatelangs og på stranden. Salongen håper utstillingen kan bli en oppdagelsesferd også for de som besøker den.
*
På utstillingen blir det i tillegg til bildene mulighet for å kjøpe kunstboken S t r a n g e l a n d s. En bok med tekster på norsk og svensk pluss foto fra Norden og Baltikum.

Anne Louise Stangeland (født 1971 på Gjøvik) er bosatt i Stavanger. Hun liker å utforske ulike temaer, materialer og teknikker. Hun jobber tverrfaglig med blant annet tekst, foto, materialbilder, collage, tegning, installasjon og relasjonell estetikk.

Kurator: Kari Bukve/ Salongen
Fotodokumentasjon: Christine Urdal
Plakat, layout og tekst: Anne Louise Stangeland
Instagram: @anne_louise_stangeland

Øvrige åpningstider:
Lørdag 2. september kl 13 til 16
Søndag 3. september kl 13 til 16
Lørdag 9. september kl 13 til 16

Søndag 10 september kl 13 til 16