10/11/2023 – 19/11/2023 – Espen Pedersen – “Cuts”

Salongen inviterer til åpningen av Espen Pedersens utstilling “Cuts” fredag 10/11/2023 klokken 19-21.

//

‘Cuts’ er en intim visuell utforskning inn i dybden av selvoppdagelse. I en gåtefull performance for kameraet smelter sårbarhet, personlige kamper og indre strid sammen i et forlokkende, nesten fetisjistisk uttrykk.

I kjernen av dette ligger et ritual av metamorfose – kuttingen av hår, en symbolsk avskjæring av fortidens byrder, men også et symbol på gjenfødelse. Inni kokongen av et svakt opplyst rom fanger kameraet hvert øyeblikk av akten.

Tidens lineære natur stokkes om etterhvert som fortellingen utfolder seg. Tiden går baklengs, og en forstyrrende åpenbaring kommer frem – at selv når lokkene av hår kuttes av hodet, dukker nye lokker opp. En uhyggelig påminnelse om at vi kan ikke kutte av det som har vært; våre byrder er en uatskillelig del av vår eksistens.

I ‘Cuts’ blir den enkle handlingen med å klippe hår til en metafor for livets kompleksiteter. Mysteriet ligger i de urokkelige båndene som binder oss til vår fortid. Arr og byrder vi bærer er permanente, vevd inn i selve essensen av vår eksistens. Saksbladet kan kutte, men fortiden vedvarer, hvisket inn i hvert eneste hårstrå. Flukten synes bare å være en illusjon i labyrinten av vår egen tilværelse.

//

Espen Pedersen (født 1988) er basert i Stavanger og utdannet med Bachelor og Master i kunst fra Kunstakademiet – Institutt for kunst ved KMD, UiB. I sitt kunstneriske arbeid utforsker Pedersen sinnstilstander og kroppens tilstedeværelse i et atmosfærisk, minimalistisk og abstrakt uttrykk. Med utgangspunkt i performance for kamera undersøker han det vakre og det frastøtende, i spenningsfeltet mellom maskulinitet og femininitet. Ved å bruke lag av lyd og videoprojeksjoner søker Pedersen å forvandle det fysiske rommet til et mentalt rom der kropp og sinn kan bevege seg ut i foruroligende atmosfærer.

www.espenpedersen.com
www.instagram.com/espenpedersen/

//

Øvrige åpningstider:
Lørdag & Søndag 12-16
Torsdag & Fredag 15-19
Ellers etter avtale
Utstillingen står frem til 19. november 2023