3/11/2023 – 5/11/2023 – Sveinung Nygaard & Kirsten Opstad – “Vargtimen”

Salongen ønsker velkommen til “Vargtimen” med Sveinung Nygaard og Kirsten Opstad.

Åpning fredag 3/11 kl 18-20

//

Sveinung Nygaard skriver at konseptet er å bringe naturen inn i visningsrommet, for å påminne og forsterke hvor viktig og sårbar naturen er for menneskenes eksistens. 

Han har invitert Kirsten Opstad med på utstillingen som vil vise et par objekt. Opstad har nettopp flyttet hjem til Rogaland, og er kjent for sine utstillinger bl.a. på Hå gamle prestegard, Sandnes kunstforening og Bryne kunstforening. Hun har også et nært forhold til naturen i sitt kunstnerskap

Nygaard vil vise tre serier med tegninger, og en del objekter som kommer fra, eller har tilknytning til naturen, for å skape en ubalansert balansert opplevelse. 

I serien Spor har Sveinung påført olje og vann via ormebregner, og blod via kvister til papiret. Tegningene som har et format på 70 x 100 cm, er produsert høsten 2022. Fra Spor ble laget og frem til nå, har verkene endret karakter. De lever som naturen selv. Motivene utvides og sjatteringene får flere nyanseforskjeller.

Skog har Nygaard tegnet med store kullbiter som han har funnet fra to leirplasser i Eskelandsskogen. Skog er produsert våren 2023, og har et format på 100 x 70 cm.

Verkene er laget impulsivt og heftig, der kullet til dels er skrapet og slått inn i papiret. Et eksemplar fra serien, Skog 2023/2, er i tillegg påført et lag med olje.

I høst har Sveinung arbeidet med en serie mindre tegninger i ulikt format, der han utforsker utfordringen med å blande vann og olje på papir, sammen med akryl og fargepigment. 

Tittelen Vargtimen, kommer av at Nygaard hver natt før skoledag, sjelden ellers, våkner rundt halv fire med kreative løsninger og ideer.

//

Øvrige åpningstider:
Lør/Søn kl 12-16
Utstillingen står til 5/11/2023